måndag 3 augusti 2009

BVC

Har ju glömt att skriva att vi nu varit på Julias ett års kontroll på lerums bvc. Vilket BVC sen! Underbara lokaler. Ett välkomstrum lika fullt av roliga saker som hela Ikeas barnavdelning. Det var tält och dockhus och barnvagnar och serviser och massa böcker och dockor och gud vet allt. Våran nya Bvc-sköterska heter Magdalena och var en underbar sak med full fart och kloka tankar. Här i lerum får man barnens D-droppar (får man inte i stan) och hon fick även de Prevenar vaccin (tre sprutor i olika etapper) mot hjärnhinneinlamation som bara drabbar barn, om jag läst på rätt och riktigt. Hur som haver, i stan fick vi bemötandet att barn som var födda efter 1 okt 2008 fick detta vaccin gratis, barn födda före, dvs bla Julia, fick glatt betala sina sprutor för 3200 kr. Vi valde då att inte ta vaccinet. Det var inte så att vi snålar på Julias säkerhet eller älskar henne mindre pga beslutet, vi tog beslutet efter att jag rådfrågat vår dåvarande bvc-sköterska hur hon hade gjort om hon i detta läget haft ett litet barn. Hon hade valt att inte ta den då sa hon, risken att drabbas är minimal. Sagt och gjort, vi avstod.
Men, enligt bvc i Lerum blev det gratis med Prevenar i HELA Västra Götaland from 1 okt 2008...och hon ansåg att vi blivit förda bakom ljuset som inte fått den då jag efterfrågade information om den på BVC...
Hur som haver, hon ville ge Julia det som hon har rätt att få och då den var gratis så kan man ju inte säga nej, eller ja, ni förstår hur jag menar.
Så, nu ska vi inte dit förens i oktober men innan dess är det tandvårdsinformation för ett åringar på tandvården. Kurvan på henne såg iaf fin ut.
Håller ju på att fasa ut amningen sakta men säkert och fröken har sedan ca tre veckor fått ett mål lagad mat vid lunch istället för att amma. Inte för hon misstycker, på dagarna puttas mina boobs bort och hon vill ha mat och frukt och mellanmål. Men nattetid är dom fortfarande favoriter då vlling inte riktigt går hem ännu i den mängd det behövs för att mätta. och gröten mättar inte trots att hon får den sent inpå läggdax.
Jaja, det går ju knappast någon nöd på vår unga bestämda madam som alla vet som sett hennes goa runda lår och armar och vi tuggar glatt vidare på smörgåskex med milda på och trugar med den där vällingen i Alfons flaskan (som gör att det hela går lättare, Alfons är en rolig prick tycker fröken)
Jag höll iallafall mitt mål med råge, att full-amma henne tills hon var ett för att förebygga och eliminera allergier och andra tråkigheter och hipp hepp, fröken har inte varit sjuk många dagar i sitt dryga 370 dagars liv. Heja Heja.

Kram Mamma

Inga kommentarer: