onsdag 19 januari 2011

Julias nygamla rum.

Lilla stumpans rum är klart.
Vilken skillnad det blev, så stor yta att leka på och olika "avdelningar" för hennes olika behov.

Jag har, med Julias eminenta hjälp, släpat runt alla möblerna, kånkat och puttat.
Bytt gardiner, satt upp nya gardinstång och fästen, tagit ner och flyttat runt på vägghyllor, tagit bort, rensat ut och organiserat om.

Julias fantastiska säng!
Jag hoppas vi har turen att hitta en likvärdig till lillasyster sedan när det blir dags.

Och lillasyster ska också få ett likvärdigt klädskåp i vitt till sina kläder.

Lilla lekhörnan.
bakom det sydda skynket, som vi tar bort varje dag så alla leksaker blir väl synliga och bjuder in till att lekas med, men det är skönt att gömma "röran" med alla intryck.

Lilla kökshörnan. Tyvär ganska skrymmande men om två år kanske det finns en lekstuga på tomten att ha köket i, eller så får det flytta in till lillasyster.

Till vänster ser ni fikahörnan.
Det som saknas nu är ett litet fint fika bord i vitt, som alltid kan stå framme och vi slipper plocka fram och bort hela tiden.
Och en lång boklåda ska snickras, som kan skjutas in under sängen med Julias alla böcker, en låda på hjul, så böckerna kan följa med i hela huset :-)
Just nu ligger hennes favoritböcker i en gammal tvättkorg vid hennes säng.

Om det är någon som missat det så älskar jag gammeldagsa flickrum.
Inte shabby, utan bara gammeldags Madicken-aktigt.
Inte slitet och nött utan matt vitt & mjukt.
Här kommer inte en modern mobel in i krom eller plast kan jag lova.
Det senaste tillskottet till Julias fina rum och säng är ett gammalt virkat överkast i vitt jag ropade in på Tradera, kommer nästa vecka.
Blir liksom pricken äver I:et.

/Maja

1 kommentar:

Malin sa...

Åh jag skulle göra allt för att få tag i sådana fåglar som du har sytt till din tös :-) Jag har följt din blogg länge, ända sedan du var gravid och väntade lilla Julia och jag minns när du sydde dessa fåglar och la ut mönstret men eftersom jag inte är fena på att sy så vet jag inte riktigt men kanske du vet när du la ut mänstret så jag kan kika på det igen? Och du, ett stort grattis till 3:e snippan i familjen som snart dyker upp :-) Kram Malin