måndag 24 oktober 2011

Alice Ros bakelser


Det låg många timmar bara bakom dessa små mäktande godsaker.

Formarna är vita jumbo amerikanska muffinsformar, Ica som jag limmade fast en bit rosa ripsband på och en transparant tung sten.

Alla bakelser fick sedan frostning i form av en ros, spritsad med min fina Wilton tyll 2D, rosa pärlemor strössel från Strössel och Annat, ett hjärta i vit sugarpaste, köpt på Panduro och uttryckt med Julias hjärtekakmått till playdoo-leran, och så en liten dekorpinne med en barnvagn i rosa.



Och receptet på Frostningen som det kommit frågor om är detta:

Till ca 10 stycken stora cupcakes:

200 gram smör.
4 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
200 gram vit choklad

Låt smöret bli mjukt, annars får ni ett vitt moln i köket när ni blandar florsocker och smör.
I med det flytande vaniljextraktet, jag köpte Dr oetker på Ica.
Smält vit choklad i vattenbad.
I med det i geggan och vispa tills alla klumpar gått ur.
Ni som har Kitchen Aid vispar med flatvispen, som till pajdeg mm.
Forostningen stelnar lite på kakorna sedan och håller perfekt, smakar inte för sockrigt eller smörigt.
Ni kan inte förvara frostningen i bunke i kylen, då stelnar den, utan spritsa ganska direkt.

Gott Gott.
/Maja

Inga kommentarer: