lördag 21 december 2013

JUL PÅ LISEBERG


- Åh mamma det är så vackert, mycket vackrare än i somras!

Härliga lördag och sista fixet inför årets första julfirande imorgon.
Igår tog vi hela kvällen på Liseberg bland kaniner, karusseller, plättar med sylt och grädde utomhus och så förstås ett besök i den underbara Tomteverkstan.

Med dom hemskrivna önskelistorna ihoprullade i handen gick vi den snökantande gången kantad utav granar, lite mörkt, lite mystiskt och så var vi framme.
och jag tycker det är lika spännande som barnen.
Se alla arbetande nissar (dockor naturligtvis) och deras tomtemaskiner, paketinslagningar och nissar som äter gröt, svarar på barnens brev, bakar, gör leksaker och så det bästa, längst in i verkstan satt han, på liten platå tillsammans med tre små nissar som sorterade in alla önskelistor i små postfack, där stod granen och Tomtedräkten hängde på vänt och Tomtefars alla stora stora raggsockor hängde på sin lina i väntan på att torka.

Jag älskar när det är nån som tänkt till.
Som förstått att gör man det lilla extra så blir det jäkligt bra.
Det blev det.

Barnen lämnade och Alice stod där med tinder i ögonen och sa Gooo Juuuulll och gav kram och Julia fylld utav stunden av att ha hamnat mitt emellan verklighet och fantasi tyckte bara att Tomtefar var väldigt smal och hade grått skägg och inte vitt...



















Liseberg är så vackert så här runt julen och även om det iår inte fanns någon snö så gjorde det inte så mycket, kylan fanns där och Kaninlandet som finns sedan i somras är perfekt för barna-ben som älskar att åka karusell.

Jul....ja nu är det bara några dagar kvar, sen händer det.
Men först tar vi lördagskväll med glögg och Jenny Nyström choklad och sen laddar vi för första julaftonen utav tre..

Kram

Maja

Inga kommentarer: